NL EN FR

Courtesy Studio Hans Op de Beeck / foto: Tim Van de Velde

Ontdek en activeer de bibliotheek Jan Hoet

25 & 26 april ⎜ 10:00 — 17:00 ⎜ @ Wunderkammer Residence ⎜ workshop onder begeleiding van kunstenaar Ben Benaouisse ⎜leeftijden van 0 tot 99

schrijf je in!

Kunstenaar Ben Benaouisse nodigt je uit om in de verstilde en nocturnale sfeer van The Wunderkammer Residence de bibliotheek van Jan Hoet te ontdekken en te activeren.
 
Onder begeleiding van Benaouisse zullen deelnemers lezen, denken, schrijven en tekenen en via notities, schetsen en foto’s verder bouwen aan een nieuw archief van reacties, commentaren en bedenkingen.
 
Door middel van dialoog en het delen van kennis en ervaringen ontstaat een ‘nieuw’ erfgoed dat verwerkt en gecatalogiseerd zal worden in een fichedoos.

Atelier voor Immateriële Kunsten – met de bibliotheek van Jan Hoet als erfgoed - in de verstilde en nocturnale sfeer van The Wunderkamer Residence van het museum Dhondt-Dhaenens.
 
Tijdens de Erfgoeddagen – in de vorm van een retraite - kunnen de deelnemers de boeken van Jan Hoet ontdekken en samen verder bouwen aan de bibliotheek.
 
Onder begeleiding van kunstenaar Ben Benaouisse worden alle bijdragen op “fiches” verwerkt en gecatalogiseerd binnen een aangepaste structuur. Zo wordt  “nieuw erfgoed” gecreëerd in de vorm van een collectieve fichedoos.
 
“Lezen, denken, schrijven/tekenen” zijn de 3 belangrijke acties die de deelnemers collectief en individueel zullen beleven: van het Informeel delen van kennis binnen de groep tot individuele uitwisseling met een ander deelnemer. Via notities, schetsen en digitale fotografie (bv IPhone, Ipad, digitale toestel, …) maken we samen een nieuwe archief van reacties, commentaren en bedenkingen.”

Ben Benaouisse

BEN BENAOUISSE
1971,  (BE)
Woont en werkt in Gent (BE)
 
In het werk van Ben Benaouisse (°1971, België) is de poging tot het vatten van politieke, religieuze en culturele wetmatigheden essentieel. Voordat hij het veld van de beeldende kunsten verkende, maakte hij al naam met zijn experimentele theater- en dansperformances.
 
Benaouisse legde een atypisch parcours af, waarbij hij zonder academische bagage diverse media exploreerde. Hij ontwikkelt een artistiek oeuvre dat vertrekt van het principe van de toe-eigening en zoekt voortdurend een houding t.o.v. van het 'hier en nu': Wat kan ik als kunstenaar nog toevoegen aan alles wat al is gedaan? ...Ik ben de dwerg op de reus....
 
Hij test het vermogen van de kunst in deze tijd en onderzoekt de rol ervan in onze samenleving. Zijn conceptuele interesse vindt een evenwicht in de verwondering en het plezier dat het maken van iets met zich meebrengt.
 

In het kader van Erfgoeddag 2020

d-artagnan | all for advertising