NL EN FR

www.erfgoedinzicht.be

Erfgoedinzicht

Wie op zoek is naar Oost- en West-Vlaams erfgoed, kan terecht op Erfgoedinzicht.be. Op deze  website ontsluiten tientallen instellingen uit beide provincies hun erfgoedcollecties.

Naast een vrije zoekfunctie vindt u op Erfgoedinzicht.be ook thema's terug waarin u uitgebreid kunt grasduinen. Wie meer geïnteresseerd is in het erfgoed van één bepaalde stad of streek, vindt de weg via de geografische zoekfunctie. Cultureel erfgoed van dichterbij gaan bekijken kan aan de hand van de evenementenkalender die u de weg wijst naar tientallen actuele activiteiten in de beide provincies.

Erfgoedinzicht.be is één van de instrumenten van de interprovinciale depotwerking, naast het beheersysteem voor de veilige opslag van erfgoedgerelateerde bestanden en de centrale databank met gebruiksvriendelijke invoermodules voor de gestandaardiseerde beschrijving en het optimaal beheer van erfgoedcollecties.

Vanaf 1 januari 2018 werden de culturele bevoegdheden en initiatieven van de provincies overgedragen naar de Vlaamse Gemeenschap en de gemeenten. In het kader hiervan worden de provinciale erfgoeddatabanken Erfgoedinzicht, Erfgoedplus en Donnet vanaf dan beheerd en ondersteund door het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

d-artagnan | all for advertising