NL EN FR

Meander Festival

29.05.2020 ⎜21:00 ⎜@MDD

reserveer uw tickets

Meander Festival - Klassieke muziek binnen handbereik

Geniet van een Cello recital door de jonge topcellist Paul Heyman en de tentoonstelling Oscar Murillo — Social Cataracts!

De warme klank van de cello is niet te evenaren: het ontroert en grijpt naar de keel, maar kan ook verrassend uit de hoek komen. De jonge topcellist Paul Heyman brengt de verschillende facetten van dit wonderlijke snaarinstrument naar voor. Een boeiend recital als ode aan de cello en feestelijke opener van de eerste editie van Meander!

Meander festival

  • Een nieuw initiatief rond klassieke muziek in een intergemeentelijk kader met speciale aandacht voor jongeren.
  • Topconcerten door jonge beloftevolle uitvoerders dichtbij huis.
  • Gezellig, informeel kader waar zowel kenner, liefhebber als nieuwsgierige elkaar treffen.
  • Duurzaam initiatief dat mikt op een meerjarenplan.
  • Unieke programmakeuze waarin elk concert van een aparte invalshoek getuigt.

Paul Heyman

Paul Heyman (°1994) is een jonge cellist afkomstig uit Brussel.  

Na te zijn afgestudeerd bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding (100%), studeerde hij verder bij France Springuel in België, en in de Philippe Jaroussky Academy in Parijs.
 
Hij werd geselecteerd voor het ‘young soloist program’ van DakApp, Dakademy, dat hem toelaat masterclasses te volgen bij enkele van de meest vooraanstaande cellisten van vandaag, recitals te spelen in prestigieuze zalen in Europa, concerten als solist met orkest, en kamermuziek in verschillende festivals.
 
Paul volgde masterclass bij o.a. Gary Hoffman, Frans Helmerson, Christian-Pierre La Marca, Arto Noras, Pieter Wispelwey, Leonid Gorokhov, en Natalia Gutman.
 
Hij is vooral actief als solist en in kamermuziek. Paul heeft een duo met pianiste Işil Bengi, speelt in het piano trio Aries en is lid van het Sonoro strijkkwartet.
 
Hoogtepunten op dit moment zijn Pauls debuut-CD bij het label Etcetera, en concerten in verschillende van België’s meest prestigieuze concertzalen zoals Bozar in Brussel, De Bijloke in Gent en Amuz in Antwerpen.
 
Hij heeft gespeeld in zalen als De Munt, Flagey en Bozar in Brussel, de Vlaamse Opera en Miry-zaal in Gent, Paleis Het Loo in Nederland, en La Seine Musicale in Parijs.
 
Paul werd ook verkozen als laureaat 2019 van de stichting ‘Swuk Vlaanderen’, een organisatie die jonge Vlaamse artiesten ondersteunt bij de start van hun professionele carrière.
 
Dankzij de genereuze steun van Swuk kon Paul zijn eerste CD opnemen bij het label Etcetera, in duo met pianiste Isil Bengi, met Belgische romantische werken voor cello en piano.
Een release-concert vond plaats in de Miry-zaal in Gent.
 
Hij is een prijswinnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals Dexia Classics, het Rotary-concours en Prix Edmond Baert in België, Semper International Music competition in Italië, en Verao Classico music prize in Portugal.
 
Paul was al meermaals te horen op Belgische radio en televisie, zowel met opnames als in interview (Klara, Exqi Culture, Musiq’3), alsook op SWR, DakApp en Medici.tv.
 
Op jonge leeftijd studeerde Paul bij de beroemde Wit-Russische pedagoog Vladimir Perlin, wiens fundamentele methode en ideologie de basis vormden van Pauls cellospel.
 
Paul Heyman speelt op een cello gemaakt circa 1740 door J.C. Hoffmann, de hoofdleverancier van instrumenten an J.S. Bach in Leipzig.

d-artagnan | all for advertising