Huis van Wassenhove, Juliaan Lampens (photo: Rik Vannevel)
NL EN FR

Residenties

In het najaar van 2015 startte het museum Dhondt-Dhaenens met een residentieprogramma in de Woning Van Wassenhove. Vanaf 2018 zal ook de wunderkammer residence, gelegen langs de Leie vlakbij het museum ruimte bieden voor residenten. Het werd vanaf 2016 verbouwd tot een indrukwekkend werk van kunstenaar Hans Op de Beeck en zal ook de bibliotheek van Jan Hoet herbergen. Opening is voorzien in de lente van 2018.

Residenten worden geselecteerd op basis van een voorstel voor een ontwikkelingsgericht of reflectief onderzoeksproject. De residenties moeten een plek van dialoog en ontmoeting zijn, een manier om denkers en scheppers samen te brengen, te verbinden. Woning Van Wassenhove kan ook een plek zijn waar kunstenaars of kleine collectieven samen projecten uitwerken.

Er wordt geen vaste tijdsspanne vastgelegd: een residentie kan 2 dagen tot 3 maanden duren, naargelang de wensen en bedoelingen van de resident en beschikbaarheid van de woning. Een aantal van de residenties zullen worden ingevuld en opgevolgd samen met de Vakgroepen Architectuur en Kunstwetenschappen van de Universiteit Gent.


Voorstellen voor residentie kunt u sturen naar info@museumdd.be

Juliaan Lampens, Woning Van Wassenhove, 1972-1974 (foto: Rik Vannevel)

Woning Van Wassenhove

Voorbije Artists-in-residence

2015
-Ives Maes

2016
-Jeroen Doorenweerd
-Jonathan Muecke
-Stefaan Vervoordt
-Rachel Monosov
-Lieven De Boeck
-Sam Steverlynck

2017
-Mathieu Vanfleteren
-Ana Prvački
-Tine Guns
-Frederike Von Rauch
-Augustus Thompson

2018
-Sarah Westphal
-Emmanuel Van der Auwera
-Apparatus 22
 

The Wunderkammer Residence

Opening: Lente 2018

d-artagnan | all for advertising