NL EN FR


#weareopen !


20.05 - 31.05.2020
WO - ZO⎟10:00 - 17:00

Tickets reserveren

● bezoekers die op voorhand reserveren krijgen voorrang bij toegang tot het museum
● in eerste instantie zullen enkel individuele bezoekers toegang verleend worden of samen met huisgenoten
● bij de reservering van uw tickets kunt u bij stap 2 nog steeds uw eventueel reductietarief selecteren, betalen gebeurt cashloos ter plaatse, museumpas kan vanop afstand worden ingescand.
● we werken met een systeem van tijdblokken en quota's om het aantal bezoekers (30 per uur) veilig over de dag en de ruimtes te spreiden.

RESERVEER UW TICKET

In het museum

● Ook binnen MDD gelden de regels van social distancing waarbij we alles in het werk gesteld hebben om bezoekers de gewenste afstand van minstens 1,5 meter te kunnen laten aanhouden door middel van barrieres, pijlen en andere ingrepen.
● We voorzien op enkele plaatsen ontsmettende handgel.
● Contactgevoelige elementen zoals deuren, handvatten, trapleuningen,…) worden verschillende keren per dag grondig gereinigd.
● Het sanitair kan enkel op aanvraag gebruikt worden in dringende gevallen.
● De bezoekersgidsen staan online ter beschikking. Wie toch een papieren brochure wil kan hiervoor terecht aan de museumbalie:
- Francis Upritchard  — Big Fish Eat Little Fish
- Gary Hume — Destroyed School Paintings
● Wij vertrouwen erop dat bezoekers de instructies ter plaatse van onze medewerkers zullen respecteren in het kader van een veilig bezoek.

Programma

Francis Upritchard — Big Fish Eat Little Fish  & Gary Hume — Destroyed School Paintings
01.03.2020 - 31.05.2020

7de Biënnale van de Schilderkunst - Binnenskamers / Huis Clos / Inner Spaces
26.07.2020 - 18.10.2020

Binnen de huidige corona - maatregelen zijn groepsbezoeken tot nader order niet mogelijk. De maatregelen zullen worden versoepeld in overeenstemming met de richtlijnen van de regering. Ook over de organisatie van onze zomerkampen zullen we u verder op de hoogte houden. Ook een bezoek aan de Woning Van Wassenhove en The Wunderkammer Residence is momenteel niet mogelijk.

Wij volgen als museum het 7-puntenplan dat eerder werd voorgesteld aan de Vlaamse Overheid door het Vlaams Museumoverleg, Overleg Regionale Musea, ICOM België Vlaanderen - ICOM Belgique Wallonie-Bruxelles, Musées et Société en Wallonie, Brussels Museum en FARO.

1. strikte controle van een maximum aantal bezoekers, 1 persoon per 15m2
2. online reserveren en kopen van tickets, tot mogelijkheid van telefonische reservaties bij de balie
3. beperken en spreiden van bezoekers, in eerste instantie zullen enkel individuele bezoekers toegang verleend worden (of samen met huisgenoten)
4. het museumpersoneel zal niet enkel toezien op de zorg voor afstand tussen de objecten, maar eveneens letten op de afstand tussen bezoekers onderling
5. het museum voorziet een parcours in de expo's met de nodige signalisatie om voldoende afstand te houden en de route te volgen
6. het museum voorziet op strategische plaatsen beveiliging- als sanitair materiaal om handen desgewenst te ontsmetten
7. het museum zal de huidige als toekomstige door de overheid opgelegde maatregelen strikt volgen

Hierbovenop ziet het MDD zich genoodzaakt om ook de museumshop, de brochures en de zitplaatsen te verwijderen voor onbepaalde tijd.

d-artagnan | all for advertising