Collectie-uitdieping ® Henk Schoenmakers
NL EN FR

Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie

MovE is een samenwerkingsverband van de musea in Oost-Vlaanderen. We werken aan de verbetering van digitale collectieregistratie en de ontsluiting hiervan voor het grote publiek.  Visueel wordt dit alles weergegeven via de website: www.museuminzicht.be 

Museuminzicht biedt 3 mogelijkheden:

Onder het tabblad "Ontdek de collecties" vind je de grootste online databank in Vlaanderen met 120.000 museumobjecten uit 48 Oost-Vlaamse musea. Snuister doorheen de collecties en laat je verrassen! Vele objecten staan immers in depot en worden maar zelden aan het publiek getoond. Je kan zoeken op een museum of op voorwerpen.

In de Oost-Vlaamse musea valt voortdurend heel wat te beleven. Onder het tabblad "Beleef de Oost-Vlaamse musea" vind je alle praktische informatie en een agenda van de tentoonstellingen en evenementen.

Wil je meer weten over het hoe en wat van MovE? Ga dan naar het tabblad "Musea aan het werk". Hier vind je ondermeer onze gratis hulpmiddelen voor collectieregistratie. Het Invulboek is een online handleiding voor digitale collectie- en objectregistratie die iedereen kan en mag consulteren. Je vindt er ook uitleg over de AM-MovE thesaurus, een termenlijst voor eenvormige registratie en ontsluiting.

NU OOK WWW.ERFGOEDINZICHT.BE, een samenwerkingsproject van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen.

www.erfgoedinzicht.be

 www.erfgoedinzicht.be

printscreen website www.museuminzicht.be van de Provincie Oost-Vlaanderen

www.museuminzicht.be

omwille van auteursrechten kunnen wij - jammer genoeg - niet alle afbeeldingen met betrekking tot onze collectie tonen... voor meer informatie kan u zich richten tot nationale afdeling van SABAM (www.sabam.be)

d-artagnan | all for advertising