NL EN FR

MDD presenteert Prelude talks met Oscar van den Boogaard, Edith Doove, Frank Benijts, Chris Dercon en Philip Van den Bossche
 

Schrijf je in voor de online talks of volg ze via Facebook Live.

Oscar van den Boogaard


Aan de hand van verschillende beelden bespreekt van den Boogaard het schrijverschap, de vertroebeling tussen feit en fictie, en zijn leven in Sint-Martens-Latem met MDD curator Laurens Otto.


Oscar van den Boogaard is auteur van meerdere romans, waaronder Jachthuis (De Bezige Bij, 2020) en figureert in het TV-programma Latem Leven. In de publicatie Prelude: Melancholy of the Future beschrijft hij zijn leven in Villa Arca, vlakbij MDD.

Chris Dercon & Philip Van den Bossche

05.12.2020⎜11u⎜schrijf je in

Chris Dercon en Philip Van den Bossche gaan in gesprek over de rol van beeldcultuur en de positie van kunstinstellingen in hun nationale en internationale context. Het gesprek zal worden gemodereerd door Kathleen Weyts, directeur van HART magazine.

Chris Dercon is directeur van het Grand Palais (Parijs). Hij was directeur van kunstinstellingen zoals Witte de With (Rotterdam), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Haus der Kunst (München), Tate Modern (Londen) het Berlijnse Volksbühne Theater.
Philip Van den Bossche is curator en schrijver, werkzaam in België en Marokko. Van 2001 tot 2007 was hij conservator in het Van Abbemuseum (Eindhoven) en directeur van Mu.ZEE (Oostende) van 2007 tot 2019.
Kathleen Weyts is sinds 2019 directeur van HART, het Belgische maandblad voor hedendaagse kunst.

Edith Doove & Frank BenijtsMet de start van de renovatie van het museum in januari voor de boeg blikken Edith Doove en Frank Benijts terug op het verleden en kijken ze vooruit op de mogelijke toekomst van MDD. Gemodereerd door Jan(us) Boudewijns, collectieverantwoordelijke van MDD.

Dr. Edith Doove, curator, schrijfster en onderzoekster was curator-directeur van MDD tussen 1999 en 2004.
Frank Benijts is sinds 1980 lid van de Raad van Bestuur van MDD en was voorzitter tussen 1989 en 2001.

d-artagnan | all for advertising