NL EN FR

Deep dark mountain thoughts (video still), 2020, courtesy: Karina Beumer

Karina Beumer selected for the FABA Artist Residency at the Woning van Wassenhove

Karina Beumer houdt er een interactieve artistieke praktijk op na die in stand wordt gehouden door in dialoog te treden met - of geboeid te worden door - iets of iemand anders. Dit resulteert in video's, installaties en publicaties die ontstaan uit tekeningen van observaties en onaangekondigde performances. Beumer zoekt naar een absurde en surreële relatie tussen het innerlijke (gedachten, miscommunicatie) en de fysieke wereld (taal, netwerken). In een droomachtig universum verbindt ze banale kwesties met persoonlijke fantasieën door gebruik te maken van strategieën van bestaande structuren zoals popsongs, blockbusters en live action rollenspellen.
 
De FABA Artist Residency wordt ondersteund door de FABA Foundation.


Photo by Bo Stokkermans

Bas van den Hurk and Jochem van Laarhoven invited by MDD

Tijdens hun residentie zullen de Nederlandse kunstenaars Bas van den Hurk (°1965) en Jochem van Laarhoven (°1988) een film produceren. In de film, waaraan onder meer theaterregisseur Suze Milius zal meewerken, zullen rekwisieten in textiel te zien zijn die de kunstenaars onlangs in het Frans Masereel Centrum hebben vervaardigd.
 
Deze residentie wordt ondersteund door Makersfonds Tilburg.

Photo by Matjaz Tancic

Meta Drcar selected for the Art & Architecture Residency at the Woning van Wassenhove

Meta Drčar (°1985) is een Sloveense kunstenaar, momenteel woonachtig te Parijs. Ze creëert plaatsgebonden performatieve sculpturen die architecturale omgevingen activeren om het ruimtelijk engagement van de toeschouwer te bevorderen. In haar onderzoek analyseert ze hoe lichaamsbewegingen reageren op de verschillende factoren in de architecturale omgeving en hoe we een bepaalde situatie observeren en ervaren.
 
The Art & Architecture Residency wordt ondersteund door Axel Vervoordt Gallery, Puilaetco, and Eeckman Art & Insurance.

Nieuwe Open Calls zullen begin 2022 gelanceerd worden!

d-artagnan | all for advertising