The Wunderkammer Residence / Courtesy Studio Hans Op de Beeck / Photo Tim Van de Velde
NL EN FR

Residenties

In het najaar van 2015 startte het museum Dhondt-Dhaenens met een residentieprogramma in Woning Van Wassenhove. Vanaf 2018 biedt ook The Wunderkammer Residence ruimte voor kunstenaars - residenten.

De residenties zijn een plek van dialoog en ontmoeting, een manier om denkers en makers samen te brengen, te verbinden.

Er wordt geen vaste tijdsspanne vastgelegd: een residentie kan 2 dagen tot 3 maanden duren, naargelang de wensen en bedoelingen van de resident en beschikbaarheid van de woning. Een aantal van de residenties zullen worden ingevuld en opgevolgd samen met de Vakgroepen Architectuur en Kunstwetenschappen van de Universiteit Gent.

Juliaan Lampens, Woning Van Wassenhove, 1972-74

Woning Van Wassenhove

Woning Van Wassenhove wordt van oktober tot maart gereserveerd voor een residentieprogramma voor kunstenaars, schrijvers en onderzoekers. De woning vormt een ideale reflectieplek om in alle rust en isolement een bepaald project te conceptualiseren, uit te schrijven en te onderzoeken. Bedoeling is om het contact met kunstenaars en onderzoekers te intensifiëren.

Meer info

Hans Op De Beeck, The Wunderkammer Residence, 2015, scale model

The Wunderkammer Residence

Het museum wordt sinds kort geflankeerd door The Wunderkammer Residence, een project van de kunstenaar Hans Op de Beeck gerealiseerd in samenwerking met architect Mo Vandenberghe (studio MOTO). Op de Beeck transformeerde de voormalige Villa Meander, een villa opgetrokken begin jaren 1930, tot een bijzonder ‘gesamtkunstwerk.’ Het gebouw is opgevat als een eigentijdse ‘wunderkammer’ die de persoonlijke bibliotheekcollectie van Jan Hoet (1936 - 2014) huisvest en tegelijk ruimte biedt als residentie voor kunstenaars, curatoren, onderzoekers en schrijvers met een (inter)nationale, niet-Europese focus.
Meer info

Puilaetco Dewaay Private Bankers en Axel Vervoordt Gallery ondersteunen respectievelijk het MDD-residentieprogramma van de Woning Van Wassenhove en The Wunderkammer Residence.

d-artagnan | all for advertising