Huis van Wassenhove, Juliaan Lampens (photo: Rik Vannevel)
NL EN FR

Residenties

In het najaar van 2015 startte het museum Dhondt-Dhaenens met een residentieprogramma in Woning Van Wassenhove. Vanaf 2018 biedt ook The Wunderkammer Residence ruimte voor kunstenaars - residenten.

Residenten worden geselecteerd op basis van een voorstel voor een ontwikkelingsgericht of reflectief onderzoeksproject. De residenties moeten een plek van dialoog en ontmoeting zijn, een manier om denkers en scheppers samen te brengen, te verbinden. Woning Van Wassenhove kan ook een plek zijn waar kunstenaars of kleine collectieven samen projecten uitwerken.

Er wordt geen vaste tijdsspanne vastgelegd: een residentie kan 2 dagen tot 3 maanden duren, naargelang de wensen en bedoelingen van de resident en beschikbaarheid van de woning. Een aantal van de residenties zullen worden ingevuld en opgevolgd samen met de Vakgroepen Architectuur en Kunstwetenschappen van de Universiteit Gent.


Voorstellen voor residentie kunt u sturen naar info@museumdd.be

Juliaan Lampens, Woning Van Wassenhove, 1972-74

Woning Van Wassenhove

Woning Van Wassenhove wordt van oktober tot maart gereserveerd voor een residentieprogramma voor kunstenaars, schrijvers en onderzoekers. De woning vormt een ideale reflectieplek om in alle rust en isolement een bepaald project te conceptualiseren, uit te schrijven en te onderzoeken. Bedoeling is om het contact met kunstenaars en onderzoekers te intensifiëren.

Meer info

Hans Op De Beeck, The Wunderkammer Residence, 2015, scale model

The Wunderkammer Residence

d-artagnan | all for advertising