NL EN FR

Terre Thaemlitz, still uit Interstices (2001-3)

Terre Thaemlitz - Interstices

18/06/2021 - 01/08/2021

Met trots presenteert Museum Dhondt-Dhaenens het werk Interstices van kunstenaar, DJ en spreker Terre Thaemlitz. De installatie, bestaand uit video, geluid en tekst, is speciaal voor de Woning Van Wassenhove opnieuw geconfigureerd, na de oorspronkelijke realisatie in 2000-2003.

Uit het Interstices album wordt de audiocompositie Homeward.004 in een loop gespeeld. Dit is gecreëerd door individuele frames in een audio golfvorm te selecteren, te verwijderen en te herhalen – een methode die zij ‘framing’ noemt. Ook primaire passages zijn verwijderd; zoals de vocalen, waarmee het dominante discours in popmuziek figuurlijk wordt gedempt om tussenliggende geluiden te kunnen horen.

In de video Interstices verwerkt Thaemlitz muziek, tekst en beelden van zijn gelijknamige CD tot een montage die op een openhartige manier de tussenruimten tussen sexes, seksuele geaardheden en andere identiteitsconstructies onderzoekt. Interseksualiteit, chirurgische geslachtsverandering, seksuele handelingen en transseksuele carrièremogelijkheden zijn thema’s die hier het filter van private en publieke verwachtingen ondergaan.

Terre Thaemlitz (geboren in 1968, woonachtig in Chiba, Japan) is een bekroonde multimediaproducent, schrijver, spreker, pedagoog, audio remixer, DJ en eigenaar van het Comatonse Recordings label. Haar werk combineert een kritische blik op identiteitspolitiek – waaronder gender, seksualiteit, klasse, taal, etniciteit en ras – met een voortdurende analyse van de sociaal-economische aspecten van commerciële mediaproductie.Reserveer uw bezoek

18.06 - 01.08.2021⎥ vrijdag, zaterdag en zondag
14:00 - 18:00
Tickets: €6 ⎥ gratis: -12, inwoners van Sint-Martens-Latem en Deurle

Waarschuwing: De video Interstices bevat beelden van seksuele aard en is niet geschikt voor sommige kijkers.

❯ Locatie
Woning Van Wassenhove
Brakelstraat 50
9830 Sint-Martens-Latem

d-artagnan | all for advertising