NL EN FR

Gust. De Smet festival

06/07/2003 - 28/09/2003

"De maat der dingen"

i.o.v. SKL (Samenwerkingsverband Musea Beeldende Kunst Leiestreek)


Het Samenwerkingsverband Kunstmusea Leiestreek (SKL) werd in de zomer van 2002 opgestart tussen het MDD (Museum Dhondt-Dhaenens), het Museum voor Deinze en de Leiestreek, het Roger Raveelmuseum, het Gemeentelijk Museum Gust De Smet Museum en het Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne.
Naast de algemene promotie en samenwerking wensen de deelnemende musea jaarlijks een festival rond één bepaald thema te organiseren. De aanleiding hiervoor is de ervaring met de zeer succesvolle tentoonstelling "Een Zeldzame Weelde" tijdens de zomer van 2001. Voor het festival van 2003 viel de keuze op Gust De Smet naar aanleiding van zijn 60-jarig overlijden.

Binnen het samenwerkingsverband en dit festival blijft de eigenheid van de deelnemende musea voorop staan en sluit ieder op de haar bekende wijze aan bij het centrale thema.

Het MDD toont een overzicht van het werk uit de jaren ’30, begin ’40 waarvan zich verschillende schilderijen en tekeningen in de eigen collectie bevinden.

Tijdens het festival fungeert het Gemeentelijk Museum Gust De Smet, te Deurle, dat gehuisvest is in de voormalige woning van de kunstenaar, als documentair centrum rond zijn leven.

Het Museum voor Deinze en Leiestreek, te Deinze, toont het kubistische aspect in het werk van Gust De Smet, terwijl in het Roger Raveelmuseum, te Machelen, de tentoonstelling ‘Het stil geschilderde leven’ loopt met naast De Smet ook werk van Léger, Morandi en uiteraard Raveel

d-artagnan | all for advertising