NL EN FR

Jorge Pardo

14/04/2002 - 16/06/2002

Home / thuis


Jorge Pardo (Cuba) beweegt zich in het gebied tussen beeldende kunst en vormgeving. Zo is hij zowel schilder, architect en designer. Het merendeel van zijn oeuvre bestaat dan ook uit meubel- en interieurontwerpen.

Toen hij in 1994 door het Museum of Contemporary Art in Los Angeles uitgenodigd werd voor een eenmanstentoonstelling ontwierp Pardo een volledig huis, '4166 Sea View Lane', waarin hij uiteindelijk zelf ging wonen.

Voor deze tentoonstelling beschouwen we het MDD als een huis. Het heeft immers een villa-achtige structuur, een opmerkelijke deurbel en wordt (tegenwoordig) omringd door diverse villa's en tuinen. Het MDD wordt ingericht met het werk van Pardo alsof het een (t)huis is met een combinatie van zijn tafels, stoelen, lampen en schilderijen.

Aan de andere kant heeft Pardo ook geregeld ontwerpen gemaakt voor musea zoals de 'Leeskamer' (1996) voor het Museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam of 'Museumbank' (1990).


De wisselwerking tussen huis en museum zal hier dus centraal staan.

De tentoonstelling in het MDD zal gebruikt worden als vertrekpunt voor een uitgebreide tentoonstelling met nieuw werk van Jorge Pardo in Le Consortium te Dijon (Frankrijk). Bij die gelegenheid zal de gezamenlijk uitgegeven catalogus verschijnen.

Jorge Pardo - Le Consortium, Dijon - oktober-december 2002

Meer info: Le Consortium 

d-artagnan | all for advertising