NL EN FR

Focus 3 De dingen die ik zie

30/06/2002 - 08/09/2002

Curator: Robert Hoozee

Jean Brusselmans - Gustave De Smet - Alberto Giacometti - Constant Permeke - Victor Servranckx - Frits Van den Berghe - Rik Wouters
Zoals gebruikelijk vertrekt de focustentoonstelling van werken uit de vaste collectie van het MDD met de bedoeling een wisselwerking aan te gaan met de tijdelijke tentoonstelling.

Voor deze gelegenheid hebben wij Robert Hoozee aangesproken, conservator van het Museum voor Schone Kunsten in Gent, vanwege zijn vertrouwdheid met het werk van Raoul De Keyser.
Hij legt in deze tentoonstelling vooral de nadruk op het open karakter van diens werk dat verder gekenmerkt wordt door een zoeken naar vorm en compositie. Dit zijn nu juist ook de kenmerken van tekeningen en schetsen.

Hoozee brengt daarom tekeningen samen van Permeke, De Smet, Van den Berghe, Servranckx, Brusselmans en Wouters uit de collecties van het MDD en MSK. Deze worden gecombineerd met een aantal recente aquarellen van De Keyser uit een Japanse collectie.
Bovendien wordt het onderzoek naar een overeenkomst in een nadrukkelijk zoekende stijl, voortgezet buiten de focusruimte met een specifieke keuze in samenwerking met De Keyser van een aantal schilderijen uit de collectie van het MDD van o.a. Ensor, Wolvens en Van den Berghe. 

d-artagnan | all for advertising