Courtesy: Galleri Bo Bjerregaard (Kopenhagen) & Gallery Victoria Miro (London/Venice) / foto: Rik Vannevel
NL EN FR

Courtesy Galleri Bo Bjerregaard (Kopenhagen) & Gallery Victoria Miro (London/Venice) / installation view: Rik Vannevel

John Korner - Running Problems

25/03/2018 - 17/06/2018

John Kørner (°1967, Aarhus, Denemarken, leeft en werkt in Kopenhagen) is een van de meest prominente hedendaagse kunstenaars in Denemarken, die zowel schilderkunst als installatie op een onverwachte manier benadert. Running Problems is de eerste museale tentoonstelling van de kunstenaar in België en creëert een totaalomgeving van beweging, sport, propaganda en kunst. Kørner gaat in op de rol van sport in onze samenleving als een sociaal fenomeen dat economie alsook lichaams- en genderpolitiek raakt. Voor Kørner is sport met haar visuele taal, kleur en codes zowel invloedrijk als esthetisch. Hij eigent zich de taal van sport toe en creëert zo schilderijen of installaties die de kijker tegelijk entertainen en uitdagen, zoals bv. een antiterroristische wegversperring die is omgevormd tot een hindernissenloop of een drinkbar die getransformeerd is in een klimrek.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt het fotoboek Running Problems, uitgegeven door het museum Dhondt-Dhaenens.

website John Kørner
 
Met dank aan het Danish Cultural Institute, The Obel Family Foundation, de Danish Arts Foundation, The Knud Højgaards Fond, Egetæpper & Flügger.
     
      

                      
Courtesy: Galleri Bo Bjerregaard (Kopenhagen) & Gallery Victoria Miro (London/Venice) / foto's: Rik Vannevel

Info folder

d-artagnan | all for advertising