NL EN FR

graphic design Chloe D`hauwe en Jef Cuypers

Biennale van de Schilderkunst - Binnenskamers

26/07/2020 - 18/10/2020

Van 26 juli tot 18 oktober 2020 slaan MDD, het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel) en het Roger Raveel Museum de handen in elkaar voor de 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst.
 
Onder de titel Binnenskamers biedt de Biënnale de ideale gelegenheid om een ​​breed smaakpalet van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland te ontdekken. Met historische figuren zoals Jean Brusselmans, Gust. De Smet, Emile Claus en Roger Raveel tot hedendaagse kunstenaars zoals Chantal Akerman, Joëlle Dubois, Walid Raad, Bendt Eyckermans en Luc Tuymans, toont de Biënnale een unieke dwarsdoorsnede van het medium in al haar diversiteit.
 
De werken in de Biënnale representeren een even breed scala aan soorten fysieke binnenruimtes waaronder het atelier, het huiselijk interieur maar ook de innerlijke ruimtes van de verbeelding en de psyche.
 
Zonder buiten geen binnen en daarom wil de Biënnale ook het prachtige natuurlijke landschap van de Leiestreek waarbinnen de deelnemende musea gevestigd zijn betrekken. Deze 7de editie is dan ook een open uitnodiging voor bezoekers van alle leeftijden om kunst van wereldklasse te ontdekken in combinatie met een leuk dagje uit in de natuur, per fiets, te voet, per auto of het openbaar vervoer.

MDD werkt voor deze Biënnale voor het eerst samen met de gemeente Sint-Martens-Latem met presentaties in het Gust de Smet Museum en in de crypte van het Gemeentehuis van Latem. Op bepaalde dagen, na reservatie, kun je ook een bezoek brengen aan The Wunderkammer Residence en De Woning Van Wassenhove.

in MDD is werk te zien van
Mamma Andersson, Njideka Akunyili Crosby, Léon De Smet, Gust. De Smet, James Ensor, Melissa Gordon, Suchan Kinoshita & Olivier Foulon, Marie-Fleur Lefebvre, Lucy McKenzie, Walid Raad, Maaike Schoorel, Chris Huen Sin Kan, Louis Thevenet, Luc Tuymans, Rik Wouters.

360° TOUR


d-artagnan | all for advertising