NL EN FR

Archief Tony Herbert

Collectie Tony Herbert

19/06/2011 - 09/10/2011

Na de ontsluiting van de Verzameling Roger en Hilda Matthys-Colle in 2007 en de Verzameling Wilfried & Yannicke Cooreman in 2009, presenteert het museum Dhondt-Dhaenens in de zomer van 2011 de Collectie Tony Herbert. De ontsluiting en presentatie van deze verzameling past in het beleid dat het museum Dhondt-Dhaenens voert rond het onderzoek naar de betekenis van geëngageerde privé-verzamelaars in België doorheen de twintigste eeuw.

Tony Herbert (1902-1959) stelde de meest consistente verzameling Vlaams Expressionisme samen. Hij legde zich voornamelijk toe op het werk van zes kunstenaars: Jean Brusselmans, Gust De Smet, Constant Permeke, Edgard Tytgat, Frits Van den Berghe en Rik Wouters. Tony Herbert was echter niet alleen een verwoede verzamelaar van hun beste werken, maar ook een invloedrijke promotor van hun kunst.

De tentoonstelling brengt de belangrijkste schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en archiefstukken uit deze historische Verzameling opnieuw samen. Veel werken worden voor de eerste keer sinds lang publiek tentoongesteld.

beeldfragment Ter Zake (VRT) op 17 juni 2011 (klik hier)


Gelijktijdig met de 'Collectie Tony Herbert' loopt deze zomer (van 3 juli tot 30 oktober) de tentoonstelling 'Albisola' in het Roger Raveelmuseum van Machelen-Zulte (zo'n 10 km van Deurle). Deze tentoonstelling brengt werk samen van onder meer Roger Raveel, Asger Jorn en Lucio Fontana. Met uw toegangsticket van het museum Dhondt-Dhaenens kan u deze tentoonstelling aan reductietarief bezoeken. Meer info
 

Naar aanleiding van de tentoonstelling wordt een catalogus van de Collectie Tony Herbert uitgegeven. meer info

Het museum Dhondt-Dhaenens werkt samen met een aantal onderlegde en dynamische freelance-gidsen. Een gidsbeurt duurt ongeveer één uur en kost 60€
Rondleiding directeur of curator: 120€ (<18u) / 200€ (>18u)
Maximum 25 personen per gids. Graag gidsbeurt minstens twee weken op voorhand reserveren 
Info en reservaties: beatrice.pecceu@museumdd.be

d-artagnan | all for advertising