NL EN FR

MDD Talks #2 - Bestendige Biennales

20/02/2021 - 20/02/2021

Sinds een paar jaar wordt  het expansieve model van de Biënnale in vraag gesteld. Door de huidige pandemie zijn vragen rond plaatsgebondenheid en duurzaamheid niet alleen urgent maar ook onvermijdelijk geworden. Hoe reageren Biënnales, Triënnales en Kunstenfestivals in België en Nederland op deze ontwikkelingen? Een gesprek met Heidi Ballet (curator Beaufort Triënnale), Chantal Pattyn (curator Kunstenfestival Watou) en Steven van Teeseling (algemeen directeur Stichting Sonsbeek), gemodereerd door Laurens Otto (curator MDD).


Heidi Ballet cureert de 2021 Beaufort Triënnale en maakte eerder ook de editie van 2018. Ballet woont in Berlijn en is als curator verbonden aan deSingel in Antwerpen. Andere projecten die ze cureerde zijn onder meer de 2019 Tallinn Photomonth Biennial en de 2017 Lofoten Biennial (LIAF). Beaufort 2021 vindt van 27 mei tot 7 september plaats aan de Belgische kust.
 
Chantal Pattyn cureert Kunstenfestival Watou in 2021 met Benedicte Goesaert en Peter Verhelst. Pattyn is netmanager van Klara en presentator van het kunstprogramma Pompidou. De 40ste editie van het Kunstenfestival Watou zal plaatsvinden van 3 juli tot 5 september bij Poperinge.
 
Steven van Teeseling is algemeen directeur van Stichting Sonsbeek en verantwoordelijk voor het strategisch, inhoudelijk en zakelijke beleid van de stichting. Van Teeseling was eerder hoofd innovatie en verbinding bij het Mondriaan Fonds. De 12e editie van Sonsbeek vindt plaats van 10 april tot 21 juni in Arnhem en daarbuiten.

d-artagnan | all for advertising