NL EN FR

Illustratie: Jannah Field

In de zomer wordt het museum Dhondt-Dhaenens omgetoverd tot een heerlijke kampplaats voor jonge creatievelingen waar kunst in al zijn facetten en vormen aan bod komt!

Uw kroost laat zich inspireren door de kunstwerken in het museum, bezoekt een kunstenaarsatelier en gaat aan de slag met oneindig veel artistieke mogelijkheden onder begeleiding van onze ervaren kampbegeleiders. Een tropische verpozing bij Vosselare put kan ook dit jaar niet ontbreken.

Op het einde van de week is er een heuse vernissage voor de ouders waar de kunstige uitspattingen van uw kunstenaartjes feestelijk worden getoond.

Voor het eerst splitsen we onze zomerkampen op tot een volwaardig slaapkamp voor jonge kunstenaars tussen 9 en 12 jaar en een dagkamp voor kunstenaartjes tussen 6 en 8 jaar, beiden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019.


 

INSCHRIJVEN

Illustratie: Jannah Field

Dagkamp

Onder begeleiding van Lieselot Vanderroost gaan de jonge kunstenaars tussen 6 en 8 jaar met het thema 'schakels' aan de slag. Hoe kunnen we samen deel uit maken van een grotere ketting? Tijdens het dagkamp verbinden we ons al schilderend, bewegend en fotograferend  met elkaar en met onze omgeving. We worden geïnspireerd door elkaars werk maar ook door het werk van 'grote' kunstenaars. Kunstwerkjes worden uitgewisseld, voortgezet en bewerkt waarbij de interactie en het procesmatige van het creëren benadrukt zal worden. Is een product ooit werkelijk klaar?

Afgestudeerd in Beeldende Vorming kwam Lieselot Vanderroost (°1990) in contact met verschillende beeldende kunsttechnieken. Na het behalen van een lerarenopleiding, bestudeerde Lieselot tijdens haar master in de Kunstwetenschappen de invloed van beeld op ieder en het gevolg van genderdefiniëring op beeldvorming. Ze volgde verder danslessen en -workshops (o.a. Inaki Aspillaga, Narendra Patil, Hiroshi Wakamatsu, Nicole Kohler, TALK, e.d.) en is sinds 2016 hedendaagse dans- en bewegingsdocent.

PRAKTISCH
→ voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.
→ van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019 zonder overnachting. De kleine kunstenaars zijn elke dag welkom vanaf 8u30 tot 17u.

PRIJS

€ 220*

*Externe activiteiten, ontbijt en lunch inbegrepen
*Bij nog een inschrijving van broer of zus krijgt u € 30 vermindering.

Illustratie: Jannah Field

Slaapkamp

De jonge kunstenaars tussen 9 en 12 wacht, onder begeleiding van Vincent Van Meenen, een surrealistisch slaapkamp, waarin alles kan: Schrijven, tekenen, collage, schilderen, fotografie, theater, dans, sculpturen, maskers maken, noem maar op!

Ze gaan aan de slag met hun dromen en zetten die met behulp van verschillende technieken om in kunstwerken. Ze laten zich inspireren door de werken in het museum, maar gebruiken vooral de eigen fantasie. Ook gaan ze op atelierbezoek en organiseren en bedenken ze een surrealistische actie in de publieke ruimte.

Vincent Van Meenen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2014 en maakte sindsdien internationaal theatervoorstellingen, tentoonstellingen en boeken.  Zijn ervaring met jongeren, expertise vanuit het kunstenveld en zin voor plezier en avontuur maakt het zomerkamp een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.

PRAKTISCH
→ voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.
→ van maandag 12 (vanaf 9u) tot en met vrijdag 16 augustus 2019 (tot 18u) met overnachting in de museumtuin!

PRIJS

€ 280*

*Slaapplaats, activiteiten, eventueel transport, ontbijt - lunch - avondeten inbegrepen
*Bij nog een inschrijving van broer of zus krijgt u € 30 vermindering.

d-artagnan | all for advertising