NL EN FR

organisatie

Het museum Dhondt-Dhaenens (MDD) is een vaste waarde in het Vlaamse museumlandschap. Sinds 2005 heeft de directeur Joost Declercq het gedachtengoed van de oprichters Dhr. en Mw. Dhondt-Dhaenens verdergezet via het tweesporenbeleid. Enerzijds het museale spoor dat zich richt op onderzoek, actualisering en presentatie van de moderne kunst van de twintigste eeuw. Anderzijds het hedendaagse kunstencentrum door productie van nieuwe tentoonstellingen en focus op talentontwikkeling en verdieping. Tentoonstellingen van onder andere On Kawara, Sterling Ruby, Charline von Heyl, Maria Lassnig, Didier Vermeiren, Rebecca Warren en zo veel meer hebben bijgedragen tot de nationale en internationale uitstraling van het museum. Het museum omvat tevens een artist residence, The Wunderkammer Residence, alsmede het beheer van de woning Van Wassenhove.
 
Het museum staat de komende jaren voor heel wat interessante uitdagingen die rechtstreeks verband houden met de essentie van zijn bestaan. Zo is er de problematiek van de infrastructuur en de locatie van het museum, de mogelijke integratie met een ander museum, het beheren en ontsluiten van de collecties, het ontwikkelen van de mozaïekbeleving, het opstarten van een gerichte publiekswerking en het opstarten en ontwikkelen van de website als volwaardige tool voor de communicatie, de erfgoedwerking en de hedendaagse kunstwerking.

Functieomschrijving

Als directeur bepaalt u samen met de Raad van Bestuur het beleid en de strategie van het museum, zowel inhoudelijk als financieel. U neemt de algemene leiding over het museum, namelijk over het artistieke beleid, het wetenschappelijk beleid, de budgetten en de infrastructuur, en dit in nauwe samenwerking met een gemotiveerde ploeg van 8 mensen. Als directeur bent u tevens de belangrijkste schakel in onze netwerking en fondsenwerving voor het museum.
 
Verantwoordelijkheden:

Algemene artistieke leiding
-Ontwikkeling van een strategie voor de toekomst
-Opmaak van de programmatie
-Ontwikkeling van een evenwichtig tentoonstellingsbeleid tussen het museale en de hedendaagse kunstwerking.
-Kennis van erfgoedbeleid en collectiebeleidsplan
 
Zakelijke leiding
-Opstellen van de budgetten en respecteren ervan
-Subsidiedossiers
-Fundraising voor tentoonstellingen, infrastructuur en werking
-Personeelsbeheer
-Uitstraling van het museum (internationaal, nationaal, regionaal en lokaal)

Functieprofiel

U beschikt minimaal over een masterdiploma, of gelijkwaardig niveau door ervaring.
U beschikt over een rijbewijs en een wagen.
U heeft ervaring met het maken van tentoonstellingen.
U heeft kennis over behoud en beheer.
U bent flexibel, vlot in de omgang en een echte netwerker.
U beschikt over een grondige kennis van de kunst van het interbellum tot heden. Wetenschappelijk achtergrond of ervaring strekt tot aanbeveling.
Verder beschikt u over een netwerk in de verschillende administraties, de museumsector en de nationale en internationale moderne en hedendaagse kunstensector.
Door het internationale karakter van het museum is naast de kennis van het Nederlands, ook de kennis van het Engels noodzakelijk en het Frans wenselijk. Of u bent bereid deze talen op korte termijn te leren.

Aanbod

In eerste instantie een contract van bepaalde duur van 3 jaar en verlengbaar na positieve evaluatie. Aantrekkelijke verloning, en zeker voldoende om een hoog kwalificeerde kandidaat te motiveren (paritair comité 329.01).

Praktisch

U kunt zich kandidaat stellen voor deze functie door uiterlijk op 15 december 2019 uw motivatiebrief en CV te sturen naar nathalie.depauw@museumdd.be gericht aan het nominatiecomité.

d-artagnan | all for advertising